vineri, 17 iulie 2009

Sibiul revine pe harta fotbalului românesc

După un debut de meci prudent de ambele părţi, sibienii au început să pună pericol pe poarta apărată de Haring. La prima situaţie de gol Rău a trimis în faţa porţii, pentru Mămăligă, dar portarul echipei din Haţeg a reuşit să blocheze ('12). Două minute mai târziu, la un corner de pe dreapta, Purima a trimis, cu capul, la câţiva centimetri peste transversală. Nici Peperigeanu n-a nimerit ţinta, şutând la o palmă de bară, din lovitură liberă ('17).
În ultimul sfert de oră al reprizei a ieşit în evidenţă vârful de atac sibian Iancu, autor a 3 ratări din poziţie de singur cu portarul ('33, '42 şi '43). La ultima dintre acestea, Haring a respins mingea expediată de atacant, de la 14 metri, până la Rău, care a şutat sub bară, deschizând astfel scorul.
Echipa din Haţeg a început mai bine repriza secundă şi, la 5 minute de la reluare, Sălăşan a tras pe lângă zid, dintr-o lovitură liberă, de la 25 de metri, dar Piţigoi a scos în corner, de la rădăcina barei. Replica a venit de la Rău, care a şutat de puţin pe lângă bară ('63). Peste alte 4 minute, Sg. Boloş a trimis un şut-centrare, din banda dreaptă, iar în marginea careului mic Ov. Popescu a ratat cu o fracţiune de secundă întâlnirea cu mingea.
Iancu putea aduce liniştea în tabăra sibiană, cu 10 minute înainte de final, la un contraatac în care a driblat şi portarul în colţul suprafeţei de pedeapsă, dar şi-a prelungit prea mult mingea, a intrat în unghi şi Androne a reuşit să respingă în corner mingea şutată de vârful de atac al Voinţei.
Iancu şi-a spălat toate păcatele de până acum, cu 3 minute înainte de final, când a driblat tot ce i-a ieşit în cale şi a făcut 2-0 cu un şut plasat, la colţ, semnând astfel decisiv pentru promovarea Voinţei. Mai mult, Iancu putea face 3-0 când mai erau câteva secunde până la fluierul final, dar a lobat şi peste portar, şi puţin peste transversală. Sibiul revine astfel pe harta fotbalului românesc, după câţiva ani de absenţă.

CSU VOINŢA: 1. I. Piţigoi - 14. Cl. Vlad (10. G. Tănase '90), 6. Călinescu, 4. R. Purima, 3. Peperigeanu - 7. Al. Mămăligă, 9. M. Popa (2. M. Armenean '26), 5. N. Grigore (cpt.), 18. M. Tecoanţă (8. Codrin Tudor '65) - 11. C. Rău (10. Popuşoi '81), 15. I. Iancu. Antrenor: Viorel Jurcă.
RETEZATUL: 12. Haring - 20. Lascău (6. R. Androne '78), 5. Milenovici, 2. Torkoş, 16. A. Turcu - 11. Ciolea (8. S. Boloş '46), 4. Sălăşan, 10. Şaucă, 7. I. Gavriluţ (13. M. Piţigoi '69) - 19. Sg. Boloş, 15. Ov. Popescu (cpt.). Antrenor: Flaviu Itul.
Arbutru: Ovidiu Haţegan (Arad). Asistenţi: Mircea Orbuleţ, Speranţa Popescu (ambii din Bucureşti). Rezervă: Cristina Bujor (Bucureşti).
Observator FRF: Sorin Vădana (Cluj).
Cartonaşe galbene: R. Purima '49, Mămăligă '54, Iancu '90+3 / Ciolea '40, Gavriluţ '68.

sursa tribuna.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu