luni, 27 iulie 2009

CSU Voinţa în Liga a II–a!

Nou–promovată în Liga a III–a, gruparea sibiană ar putea evolua, din toamnă, chiar în eşalonul secund, în aceste zile oficialii Voinţei urmând să negocieze cu câteva echipe această tranzacţie, conform unor surse.

Sibiul ar putea avea din nou o echipă în eşalonul secund, după ce, în ediţia precedentă de campionat, nu s-a aflat nici măcar pe harta Ligii a III-a. Conform unor surse, mai-marii grupării CSU Voinţa se vor întâlni, în aceste zile, cu reprezentanţii unor cluburi din Liga a II-a pentru preluarea locului acestora în campionat, sau a unui schimb. Printre cele vizate sunt echipele Dinamo II Bucureşti şi Liberty Salonta, susţin aceleaşi surse.
În acest sens, unul dintre oficialii lui Dinamo, Cristi Borcea, ar fi trebuit să ajungă la Sibiu vinerea trecută, în cursul amiezii. Întâlnirea dintre cele două părţi nu a mai avut loc, Borcea contramandând-o în ultimul moment, la întoarcerea din Portugalia, acolo unde "câinii" au pierdut cu 1-0 amicalul cu FC Porto. Oficialul grupării din Ştefan cel Mare ar fi promis că va ajunge în oraşul de pe malurile Cibinului în cursul acestei săptămâni.
Preşedintele echipei sibiene CSU Voinţa, Ioan Hămbăşan, nu a dorit să comenteze aceste informaţii. "Tot ce vă pot spune este că avem o nouă conducere tehnică, cu domnul Marius Baciu antrenor principal, iar domnul Eugen Pîrvulescu, un fost arbitru de Liga I, este noul director sportiv al clubului. Obiectivul nostru pentru noul sezon este alcătuirea unei echipe competitive care să tragă la promovare. Sunt convins că noul antrenor are valoarea de a duce echipa acolo, sus, în vârful clasamentului", a spus Hămbăşan. Acesta a mai completat că baza sportivă Voinţa este capabilă să găzduiască meciuri de Liga a III-a, dar şi că, în aceste zile, a depus un proiect la Consiliul Local, alături de susţinătorii clubului său, Polisano, 38 Materna, Nevada Group, WK Group şi sponsorul principal, Uniunea Judeţeană a Cooperativelor Meşteşugăreşti, prin care a solicitat cedarea în administrare a Stadionului ”Municipal”, cu obligativitatea ca, în maximum 3 ani, Voinţa să joace cel puţin în Liga a II-a. ”Stadionul Municipal oferă condiţii net superioare de pregătire. Noi ne dorim să facem performanţă, astfel că atât eu, cât şi colaboratorii mei, considerăm că cedarea în administrare a arenei din Parcul Sub Arini va fi benefică, atât în ceea ce ne priveşte, cât şi pentru fotbalul sibian”, a mai spus Hămbăşan.

sursa tribuna.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu